İran'ın Suriye'de Rusya ve ABD endişesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran'ın Suriye'de Rusya ve ABD endişesi

DÜNYA Haberleri  / AA

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı, ABD ve Rusya'nın Suriye'de gizli anlaşma yaparak İran'ın çıkarlarını gözardı edebileceğini söyledi.

Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'nın Suriye konusunda İran'ı saf dışı bırakabileceğini belirtti.

"UMARIM RUSLAR ALDATILMAZ"

Devlet televizyonunda bir programda konuşan Safevi, "Umuyorum şu anda ABD ve Rusya arasındaki mevcut mekanizmayla Ruslar aldatılmaz." dedi.

"POLİTİKADA GÜVEN KAVRAMI YOKTUR"

ABD'nin çıkarlarının daha fazla korunduğu ya da İran'ın çıkarlarının gözardı edildiği bir anlaşma yapılmamasını umduklarını belirten Safevi, siyasette güven kavramının olmadığını vurguladı.

"İRAN DİKKATLİ OLMALIDIR"

Safevi, "İran, iki güç ABD ve Rusya'nın Suriye'de gizli anlaşma yaparak İran'ın çıkarları ve payının gözardı edilmemesi için dikkatli olmalıdır." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...