Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep'te Rejim ve Rus uçaklarının saldırısında öü sayısı 85'e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Halep'te Rejim ve Rus uçaklarının saldırısında öü sayısı 85'e yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rejim ve Rus uçaklarının Halep'te muhalif semtlere düzenlediği saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı 85'e yükseldi.

Suriye'nin Halep kentinde rejim ile Rus savaş uçaklarının kuşatma altındaki semtlere yönelik düzenlediği hava saldırısında ölen sivillerin sayısı 85'e, ateşkesin bitirilmesinden bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı da 444'e yükseldi.

Vakum, Fosfor ve varil bombalarıyla bombardıman

AA muhabirinin sivil savunma ve sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ve Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının Halep'te kuşatma altındaki semtleri vakum, fosfor ve varil bombalarıyla yoğun şekilde bombaladı.

Saldırılar sonucu Hulluk'te 5, Kadi Asker'de 4, Katırci'de 2, Ard Hamra'da 1, Bustal el Başa'da 7, Zibediye'de 5, Tarik el Bab'da 18, Muyesir'de 6, Salihin'de 8, Ensari'de 17, Mesakin Fenano 4, Merce'de 1, Salahaddin'de 6 ve İnzarat semtinde bir olmak üzere toplam 85 sivil yaşamını yitirdi, 178 kişi yaralandı.

19 Eylül'den bu yana 444 sivil öldü

Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki semtlere dün düzenlenen hava saldırılarında 92 kişi yaşamını yitirmiş, 273 kişi yaralanmıştı. 19 Eylül'den bu yana rejimin ve Rusya'nın bombardımanlarında ölen sivil sayısı 444’e, yaralı sayısı ise bin 585’e yükseldi.

Esed rejimi, ABD ve Rusya öncülüğünde 12 Eylül'de başlayan ateşkesi 19 Eylül'de bitirdiğini ilan etmiş ve Rus ordusuyla Halep merkezinde muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgelerine şiddetli bombardımanlara başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...