ABD 'Rusya'nın yaptığı barbarlık' dedi

ABD 'Rusya'nın yaptığı barbarlık' dedi

DÜNYA Haberleri

BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye konulu acil toplantısında ABD temsilcisinden Rusya'ya eleştiri geldi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, Rusya'nın Suriye'de yaptığının terörle mücadele değil "barbarlık" olduğunu söyledi. BM Güvenlik Konseyi, Halep'te Esad rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesi üzerine acil toplandı.

SON GÜNLERDEKİ SALDIRILARDA 139 SİVİL ÖLDÜ
Toplantıda konuşan Power, Halep'in doğusunda 275 bin kişinin Rus ve rejim saldırılarının hedefi olduğunu, son üç günde 150'den fazla hava saldırısı sonucu en az 139 sivilin hayatını kaybettiğini kaydetti.

BARIŞ YERİNE SAVAŞI TERCİH EDİYORLAR
Power, "Rusya ve Esad, barışın peşinden gitmek yerine savaşı tercih ediyorlar. Sivillere insani yardım ulaştırmak yerine yardım götüren konvoyları, hastaneleri ve insanların hayatını kurtarmaya çalışan ilk yardım görevlilerini vuruyorlar" dedi.

BM GENEL KURUL ÜYELERİNE DE TEPKİ GÖSTERDİ
BM Genel Kurulu görüşmeleri sürerken, şiddetin engellenmesi için diplomasi yürütülürken Rusya ve Esad'ın Halep'te yeni saldırı başlattıklarını vurgulayan Power, "Rusya'nın Suriye'de yaptığı terörle savaş değil, barbarlıktır" dedi.

"Çatışmaların durması için tüm opsiyonları değerlendireceklerini ancak bunun tek taraflı olamayacağını ifade eden Power, BMGK üyelerine de uyarıda bulunarak, "Tarih, yaşanan katlim karşısında bugün sessizce oturan Konsey üyelerini de iyi anmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...