Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da camiye hain saldırı

Düzenleyen:
Almanya'da camiye hain saldırı

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Hessen eyaletinin Bebra kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Mimar Sinan Camisi’ni de içinde barındıran derneğe kundaklama girişimi yapıldığı bildirildi.

Hessen polisinden yapılan açıklamada, Bebra'daki Türk-İslam Kültür Derneği binasına ağır kundaklama girişiminde bulunulduğu belirtilerek, gece yarısı binanın dış duvarına molotofkokteyli atıldığı ifade edildi. Olay sırasında binanın içinde kimsenin bulunmadığı, ateşin kendiliğinden sönmüş olabileceği kaydedildi. Binanın dış cephesinde yaklaşık 10 bin avro zararın oluştuğuna işaret edilen açıklamada, savcılığın ve polisin soruşturma başlattığı bildirildi.
Derneğin Yönetim Kurulu üyesi Fatih Evren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğlene doğru çocuklarını Kuran-ı Kerim dersine getiren velilerin duvardaki is izlerini fark ederek yönetim kurulu üyelerini aradıklarını, ardından kendilerinin de olay yerine gelerek polisi bilgilendirdiklerini söyledi.
Polisin incelemelerde bulunduğunu ifade eden Evren, "Binanın üst kısmı tahtalarla döşenmiş. Alev alabilir diye molotofkokteylini özellikle üst kısma atmışlar. O da Allah’tan alev tutmamış. Duvarda is izi kalmış." dedi.
Caminin 1983 yılında açıldığını, 2000'de de yeniden inşa edildiğini anlatan Evren, daha önce 1996 yılında camiye yönelik saldırı olduğunu ve caminin kundaklandığını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...