Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paris'te Seine Nehri kenarı yayalaştırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Paris'te Seine Nehri kenarı yayalaştırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısı yayalaştırıldı.

Paris Belediye Meclisinde bugün yapılan oylamayla nehrin kıyısında her gün yaklaşık 43 bin motorlu taşıtın geçtiği 3,3 kilometrelik yolun araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılmasına karar verildi. Hava kirliliğini azaltmak için alınan kararın gelecek haftalarda uygulanması bekleniyor.

Kararı tarihi bir adım olarak nitelendiren Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, uygulamayla Seine Nehri'nin yeniden kazanılacağını söyledi.

Paris Belediyesi daha önce aldığı başka bir karar çerçevesinde her ayın ilk pazar günü Champs-Elysees Bulvarı'nın motorlu araç trafiğine kapatarak "arabasız gün" etkinliği başlatmıştı. Belediye ayrıca 1997 yılından önce kaydedilmiş otomobillerin Paris merkezde trafiğe girmesini yasaklamıştı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...