Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa eğitimde fırsat eşitliğinde OECD ülkelerinde sonuncu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa eğitimde fırsat eşitliğinde OECD ülkelerinde sonuncu

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransız Eğitim Sistemi Değerlendirme Ulusal Konseyi'ni raporunda, Fransız okullarının fırsat eşitliği sunmada Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü ülkeleri arasında sonuncu sırada yer aldığı belirtildi.

Fransız Eğitim Sistemi Değerlendirme Ulusal Konseyi'nin (CNESCO) yıllık raporunda, Fransız okullarının fırsat eşitliği sunmada Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında sonuncu sırada yer aldığı belirtildi.

Eğitim sistemi, okullarda fırsat eşitliği ve adalet konularını değerlendiren CNESCO, yıllık raporunu yayımladı.

Yerli ve yabancı sosyolog, eğitimci, psikolog ve ekonomistlerden oluşan 22 ayrı ekibin Fransa genelinde araştırma ve gözlemler yaptığı belirtilen raporda, Fransa'daki okullarda sosyal ve göçe bağlı sorunlara dayalı eşitsizliklerin arttığı kaydedildi.

"Okullar öğrenciler arasındaki farklılıkları daha da arttırıyor"

Raporda, okullarda sosyal eşitsizliğin çeşitli biçimlerde ortaya çıktığı ifade edilerek, eğitim için gerekli kaynaklarına erişme, başarı ölçümü, mesleki yönlendirme, diploma hakkı kazanma ve işe girme gibi konuların Fransız okullarında görülen en önemli sosyal eşitsizlikler olduğu sıralandı.

Okulların ailevi nedenlerle oluşan eşitsizlikleri eritmek yerine öğrenciler arasındaki farklılıkları daha da arttırdığına işaret edilen raporda, yapılan çalışmalar ve atılacağı açıklanan adımlara rağmen Fransız okullarının sosyal adaletsizlik üretmeye devam ettiği bildirildi.

Raporda, Fransız eğitim sisteminin okullarda ortaya çıkan bu tablo nedeniyle OECD üyesi 35 ülke arasında son sırada yer aldığı vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...