Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de 'Sivil Savunma Teşkilatı' hayati rol üstleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de 'Sivil Savunma Teşkilatı' hayati rol üstleniyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeli ve yabancı aktivistlerce Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Sivil Savunma Teşkilatı, üyelerine hızlı arama kurtarma, tahliye, ilk yardım ve enkaz altından yaralı kurtarma eğitimleri veriyor.

Suriyeli ve yabancı aktivistlerce bu yıl Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Sivil Savunma Teşkilatı, Suriye rejimi ve destekçilerinin son dönemlerde sivillere yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırması sonucu yaralanan, hayatını kaybeden insanları enkaz altından çıkarma ve yangınları söndürme gibi konularda hizmet vererek önemli bir görev üstleniyor. 

Sivil Savunma Teşkilatına ait İdlib kırsalında bulunan eğitim merkezi, söz konusu ihtiyaca cevap vermek amacıyla başlattığı kurslarda onlarca gönüllü ve çalışanına görevlerini nitelikli olarak yerine getirebilmeleri için eğitim verdi.

İdlib'teki "003 Sivil Savunma Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Abulkafi Kayali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışan ve gönüllülere, görevli oldukları bölgelerdeki çalışma şartlarına hızlı adapte olmaları için pratik ağırlıklı eğitimlerin verildiği merkezden şimdiye kadar 100 kişinin mezun olduğunu, çoğunluğu Halep ve İdlib'ten olmak üzere hali hazırda 25 kişinin eğitime devam ettiğini söyledi.

Kursta, Suriye'de halka yönelik rejim ve Rusya saldırılarında insanların ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla hızlı kurtarma, arama, tahliye, ilk yardım ve enkaz altından yaralı çıkarma eğitimlerinin verildiğini belirten Kayali, bazı destekçilerden gelen özellikle yangın söndürme, arama ve kurtarma cihazları konusunda da eğitim verildiğini aktardı.

Kurstaki gönüllülerden Ahmed Hablusi, kursa enkaz altındaki insanları mümkün olan en güvenli ve hızlı şekilde kurtarmak için tecrübe edinmek amacıyla katıldığını belirtti.

"Kursta hızlı kurtarma, arama, tahliye, ilk yardım, enkaz altından yaralı çıkarma ve yangın söndürme eğitimleri alıyoruz. Çok istifade ettik." diyen Hablusi, günlük olarak bombalanan yerlerle ilgili ise özel eğitim verildiğine dikkati çekti.

Sayıları 3 bin civarında olan sivil savunma ekipleri, Suriye rejiminin 2012 yılında sivil yerleşim birimlerine yoğun olarak saldırılar düzenlemeye başlamasıyla ortaya çıktı. 2013 yılında tek çatı altında birleşen sivil savunma ekipleri hali hazırda Suriye'deki 8 ilde 140 merkeze bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...