Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Danimarka'da cami kundaklamalarını destek veren kadına para cezası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Danimarka'da cami kundaklamalarını destek veren kadına para cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

Sosyal medyada cami kundaklamalarına kast ederek, "Bir litre benzin de benden" yorumu yazan Danimarkalı bir kadın 3 bin kron para cezasına çarptırıldı.

Danimarka'da cami karşıtlarının oluşturduğu sosyal medya sayfasında, cami kundaklamalarını kast ederek, "Bir litre benzin de benden'' yorumu yazan kadın 3 bin kron (yaklaşık 400 avro) cezaya çarptırıldı.Herging Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, Ceza Kanunun 136. maddesini ihlal ve halkı galyana getirerek kışkırtmaya yeltendiği için 39 yaşındaki kadına 3 bin kron ceza verildiği belirtildi.

Savcı Linette Lysgaard'ın 60 gün hapis cezası ile açtığı davada 3 bin kron para cezasına çarptırılan 29 yaşındaki kadın, TV2'ye yaptığı açıklamada, yaptığı yorumundan dolayı çok pişmanlık duyduğunu ve aptalca bir iş yaptığını söyledi.

Başkent Kopenhag'da İslam İnanç Toplumu'na ait bir cami ve kültür binası, geçen sene kundaklanmış ve tartışmalar sonucu sosyal medya sitelerinde cami yakmaya benzin bağışlama kampanyaları başlatılmıştı.

Öte yandan iki hafta öncede Danimarka İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatına (IGMG) ait Mina Hindholm Yatılı Okulu'na bombalı bir saldırının gerçekleştirilmiş, saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana gelmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...