Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Wells Fargo CEO'su mecliste eleştirildi

Wells Fargo CEO'su mecliste eleştirildi

DÜNYA Haberleri

ABD'nin en büyük ikinci bankası Wells Fargo'nun İcra Kurulu Başkanı (CEO) John Stumpf, bankanın yürüttüğü faaliyetler nedeniyle ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesindeki Amerikalı temsilciler tarafından eleştirildi.

Banka çalışanlarının, satış ve performans hedeflerini tutturmak için 2 milyondan fazla yetkisiz hesap açması ve bunları diğer müşterilerin hesaplarından gizlice para transferiyle finanse etmesi nedeniyle, ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosunca bu ay başında 100 milyon dolar ceza verilmesiyle gündeme gelen Well Fargo'nun CEO'su Stumpf, bugün komitede yapılan oturumda, temsilcilerin sorularını yanıtlamaya çalıştı.
Cumhuriyetçi Parti'den Maine eyaleti Temsilcisi Bruce Poliquin, Wells Fargo'nun geçmiş yıllarda toplam 11 milyar dolara yakın ceza ödediğine işaret ederek, "Müşterilerinizi soyduğunuz bir düzene bakıyorum. Ceza ödediğiniz halde tekrar aynı şeyleri yapıyorsunuz. Kendinizden utanmalısınız." diyerek Stumpf'ı eleştirdi.
Stumpf, Wells Fargo'nun yönetim kurulunun, söz konusu yetkisiz açılan hesaplardan 2011 ve 2012 yıllarında haberinin olduğunu, ancak 2013'te durumun netleşmesi üzerine kurulun 2015'te daha aktif olmak için harekete geçtiğini savundu.
Bunun üzerine, Stumpf'a "Bankanızda neler olup bittiğini gerçekten biliyor musunuz?" sorusunu yönelten Demokrat Parti'den Kaliforniya eyaleti Temsilcisi Maxine Waters, bankanın çok büyük olduğunun altını çizerek, "Wells Fargo parçalara ayrılmalı. Yönetmek için çok büyük." ifadesini kullandı.
Waters, Stumpf'ın Wells Fargo CEO'su olmasının yanı sıra ABD'li perakende devi Target'ın ve enerji şirketi Chevron'un yönetim kurullarında da bulunduğunu hatırlatarak, her üç şirketle ilgilenmesinin çok zor olduğunu kaydetti.
Demokrat Parti'den Washington eyaleti Temsilcisi Dennis Heck de Wells Fargo yönetim kurulunun Stumpf'ı hala CEO'luk için doğru kişi olarak gördüğünü anlayamadığını vurgularken, Cumhuriyetçi Parti'den Texas eyaleti Temsilcisi Roger Williams, Stumpf'a görevinden ne zaman istifa edeceğini sordu.
- "İşiniz hakkında ne kadar çok şey bilmediğiniz beni şaşırtıyor"
Williams, oturum sırasında ABD'li temsilcilerin sorularına Stumpf'ın çok fazla sayıda "Bilmiyorum" cevabını vermesini eleştirirken, "Kendi işiniz hakkında ne kadar çok şey bilmediğiniz beni şaşırtıyor." dedi.
Kendisine sorulan bir soru üzerine Wells Fargo'dan son 5 yıl içinde aldığı ikramiyelerin toplamının 18 ila 20 milyon arasında olduğunu belirten Stumpf'ın, salı günü 41 milyon dolar değerindeki banka hisse senetlerinden vazgeçmeyi kabul ettiği açıklanmıştı.
Wells Fargo'dan salı günü yapılan açıklamada, Stumpf'ın bu yılki ikramiyesini de alamayacağı bildirilirken, bankanın soruşturması tamamlanıncaya kadar CEO'ya maaş ödemesi de yapılmayacağı duyurulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...