Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Arabistan'dan 11 Eylül yasasına tepki

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'dan 11 Eylül yasasına tepki

DÜNYA Haberleri

ABD Kongresi’nin, 11 Eylül saldırıları sebebiyle Suudi Arabistan’a dava açılmasına imkân tanıyan yasa tasarısını kabul etmesi, Washington ile Riyad arasında gerginliğe yol açtı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, saldırılarda ölenlerin yakınlarının kendilerine dava açabilmesini sağlayan yasanın, ABD dâhil bütün ülkeleri olumsuz etkileyeceğini belirtti. Açıklamada, ABD güvenlik birimlerinin de yasaya karşı olduğu ve bunun uluslararası ilişkilerde problemlere yol açacağını kaydettikleri belirtilerek, “Söz konusu kanunun vahim ve tehlikeli sonuçlarından kaçınmak için ABD Kongresinin hikmetli davranarak gerekli adımları atmasını temenni ediyoruz” denildi. Suudilerin ABD’deki lobi grubu SAPRAC’ın başkanı Salman al-Ansari de Kongre’ye sert tepki gösterdi. Ansari, “Suudiler bu düşüncesiz ve gerçek dışı tasarıyla sırtından bıçaklandı. Nasıl olur da temelsiz olarak suçlandıkları aynı terörizme karşı sizinle işbirliği yapan bir ülkeyi dava edebilirsiniz? Korkarım ki bu yasa ABD için vahim stratejik sonuçlara sebep olacak” dedi. Suudi Arabistan daha önce kararın geçmesi hâlinde ABD’deki 750 milyar dolarlık yatırımını çekme tehdidinde bulunmuştu. 11 Eylül saldırılarında rol alan 19 El-Kaide üyesinden 15’i Suudi Arabistan vatandaşı çıkmıştı. Teröristlerin, Suudi yetkililer ve istihbarat görevlilerinden yardım almış olabileceği yönünde iddialar bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...