Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry'den Halep tepkisi: 'Mazereti olamaz'

Düzenleyen:
Kerry'den Halep tepkisi: 'Mazereti olamaz'

DÜNYA Haberleri

Halep’te yaşanan saldırıların herhangi bir stratejiyle açıklanamayacağını belirten Kerry, “Bu şartlar altında Rusya ile bir iş birliğimiz olmayacak” dedi

Suriye’de insanlık trajedisi yaşandığını belirten ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Halep’te yaşananların hiçbir mazereti olamaz. Herhangi bir stratejiyle açıklanamaz” dedi. Başkent Washington’da düzenlenen “Fikirler Forumu” adlı konferansta konuşan Kerry, Suriye’de son sekiz gün içerisinde 400 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, ölenlerin 100’ünün ise çocuk olduğunu söyledi. Halep’te yaşananların hiçbir mazeretinin olmadığını ve herhangi bir stratejiyle açıklanamayacağını belirten Kerry, “Bu durumu Rusya’ya net bir şekilde açıkladı. Bu şartlar altında bir iş birliğimizin olması söz konusu değildir. Değişim görmemiz gerekiyor” dedi. 

BEYAZ SARAY: BARBARCA

Halep’te yaşanan katliamla ilgili ABD Başkanı Barack Obama ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ise telefonda görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya ve Suriye rejiminin Halep’teki “barbarca” saldırılarını güçlü bir şekilde kınadıkları bildirilerek, liderlerin “çatışmaların sona erdirilmesi” ve “kuşatma altındaki bölgelere BM insani yardımlarının ulaştırılmasında” Rusya ve Suriye rejiminin özel bir sorumluluğu bulunduğu konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.

BM: HESAP VERECEKLER

Bu arada Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, “Suriye’deki durum insani bir utançtır. Bütün deliller toplanmakta, bugün olmasa bile bir gün bu suçları işleyenler hesap verecek” derken Europe 1 radyo kanalına konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise Halep’teki saldırıların derhal durdurulması çağrısını yaparak, ‘’Kimse, Halep’teki saldırıların suç ortağı olmasın” dedi.

12 KÖY KURTARILDI

Bu arada ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, Türk ordusunun desteğiyle muhaliflerin, Mare bölgesindeki operasyonlarda son olarak 12 köyü daha DAEŞ’in elinden aldığını belirtti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...