HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bulgaristan’da 'burka' yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bulgaristan’da 'burka' yasaklandı
Bulgaristan, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Bulgaristan'da “burka yasası” olarak adlandırılan düzenlemeyle, kamuya açık alanlarda yüzü kısmen veya tamamen kapatan kıyafetler yasaklandı.

Irkçı Vatansever Cephe (PF) partisince hazırlanan ve Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin desteğiyle kabul edilen düzenlemeyle burka yasağını ihlallerde bin avroya kadar para cezası verilebilecek.

Yasak, sağlık nedenlerinden ötürü, farklı mesleki ihtiyaçlar için, spor etkinliklerinde ve ibadet yerlerinde yüzü kapatan maske ve aksesuarların kullanımına ise kapsamıyor.

Bulgaristan Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) partisinin Genel Başkanı Lütfi Mestan, toplumsal sorunlar yaşatabileceği gerekçesiyle yasal düzenlemeyi eleştirdi.

DOST partisi milletvekili Hüseyin Hafızov da, Türkiye'den demokrasi dersi alınabileceğine işaret ederek, “2016 yılında Türkiye’de insanlar istedikleri gibi giyinebiliyorlar.” dedi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin Genel Başkanı Mustafa Karadayı da, “Bizim görevimiz topluma karşı sorumlu bir parti olmaktır. Radikal, yabancı düşmanı çevrelerin sunduğu bir yasanın oylamasına katılmayız, kimseye suç ortağı olmayız.” ifadesini kullandı.

HÖH milletvekilleri yasayı protesto ederek oylama öncesi genel kurulu terk etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...