HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şimon Peres: İsrail-İran savaşını ben durdurdum

Düzenleyen:
Şimon Peres: İsrail-İran savaşını ben durdurdum
Şimon Peres, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran'a saldırı hazırlığı yaptığı ve bu planı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dönemin Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in durdurduğu ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in iki yıl önce Jerusalem Post gazetesine verdiği röportajın gizli tutulan bir kısmı yayınlandı. Peres'in "Ancak ben öldükten sonra yayınlarsınız" dediği bölümde, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İran'a saldırı planını bizzat engellediğini açıklıyor.

"SONUÇLARI FELAKET OLURDU"

Jerusalem Post'ta yayınlanan bölümde Peres'in şu sözleri yer alıyor: "Detaylara girmek istemiyorum ancak İran'a saldırmaya hazır olduğunu ve onu benim durdurduğumu söyleyebilirim. Netanyahu'nun İran'a saldırmasını engelledim. Ona sonuçların felaket olacağını söyledim."

İRAN'IN NÜKLEER SİLAHI VAR

İsrail İran'ın nükleer programına karşı çıkıyor ve P5+1 ülkeleri ile varılan anlaşmayı başından beri sert şekilde eleştiriyordu. Netanyahu, nükleer silah bulunduran İran'ın İsrail ve bölge ülkeleri için direkt tehdit oluşturduğunu her fırsatta dile getiriyordu.

Felç geçiren Şimon Peres 28 Eylül'de hayatını ettiğinde 93 yaşındaydı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...