Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD savaş gemilerine füzeli saldırı

Düzenleyen:
ABD savaş gemilerine füzeli saldırı

DÜNYA Haberleri

Amerikalı yetkililer Yemen'de Husilerin kontrolünde bulunan bölgeden ABD donanmasına ait USS Mason ve USS Ponce gemilerine füzeli saldırı girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Kızıldeniz'de seyreden USS Mason adlı Amerikan destroyerinin, Husilerin kontrolü altındaki Hudayda bölgesinden fırlatılan füze ile bir kez daha hedef alındığını açıkladı. Savunma Bakanlığı yetkilisi, AA muhabirine gönderdiği yazılı açıklamada, Yemen'de Husilerin kontrol ettiği Hudayda bölgesi sahillerinden fırlatılan bir füzenin Amerikan destroyerini hedef aldığı yönündeki haberleri doğruladı.  Açıklamada, füzenin gemiye ulaşamadığı ve USS Mason'ın gerekli savunma tedbirlerini aldığı kaydedildi. Ancak füzenin, destroyer tarafından mı etkisiz hale getirildiği, yoksa gemiye menzili yetmediği için mi varamadığı konusunun henüz net olmadığı bildirildi.

Saldırı sonucunda herhangi bir yaralının olmadığı ve gemide de herhangi bir hasarın meydana gelmediği not edildi. Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgelerden ABD gemisinin olduğu alana iki füze atıldığını, füzelerin denize düştüğünü duyurmuştu.

Husiler ise Kızıldeniz'de hiçbir ABD gemisini hedef almadıklarını ifade etmişti. Ancak Husiler, 1 Ekim'de Babu'l Mendeb Boğazı açıklarında Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir gemiye düzenlenen saldırıyı üstlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...