Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İHH Cerablus'ta 8 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor

Düzenleyen:
İHH Cerablus'ta 8 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor

DÜNYA Haberleri

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Cerablus halkı evlerine sıcak yemek götürmenin mutluluğunu yaşıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenip özgürlüğüne kavuşturulan Cerablus'ta her gün yaklaşık 8 bin kişiye sıcak yemek dağıtılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu tarafından teröristlerden temizlenen Cerablus'ta hayat normale dönerken, Türkiye'deki yardım kuruluşları da kent için seferber oldu.

Cerablus'a gelen İHH ekipleri de kent meydanına kurulan mobil aşevinde öğlen halka sıcak yemek ve ekmek dağıtıyor.

Yanlarında getirdikleri kaplarla sıraya giren aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 8 bin Cerabluslu, evlerine her gün sıcak yemek ve ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyor.

İHH Suriye Sorumlusu Ömer Koparan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak yemek dağıtımının devam edeceğini belirterek, "Cerablus ve çevresinde bulunan 45 köye 2 Eylül itibarıyla 280 bin Suriye ekmeği ve 100 ton patates dağıttık. Kent merkezinde faaliyet gösteren mobil aşevi tırımızdan günde ortalama 8 bin kişi yemek alıyor. Şimdiye kadar toplam 300-350 bin kişi sıcak yemek ve ekmek dağıtımından faydalandı. Ayrıca 2 bin 900 gıda kolisi ve 200 bebek kolisini mazlum halka ulaştırdık. Yardımda emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...