Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır ile Suudi Arabistan arasında ortaklık anlaşması

Mısır ile Suudi Arabistan arasında ortaklık anlaşması

DÜNYA Haberleri

Mısır'da, Süveyş Kanalı Kurulu ile Suudi Arabistanlı özel bir kuruluş arasında demir çelik fabrikası inşası için 500 milyon dolar değerinde ortaklık anlaşmasının imzalandığı bildirildi.

Hükümete bağlı Süveyş Kanalı Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, kurulun başkanı Muhab Memiş'in, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren "Uluslararası Tecrübeler" adlı kuruluşun sahibi Prens Velid bin Suud ile demir çelik fabrikası inşası için 500 milyon dolar değerinde ortaklık anlaşması imzaladığı duyuruldu.
Hedeflenen üretim kapasitesinin yıllık 1,2 milyon ton olduğu kaydedilen açıklamada, fabrikanın Süveyş Körfezi'nin kuzeybatısında bir bölgede kurula ait alanda inşa edileceği ve yatırımların 1 milyar doları bulacağı aktarıldı ancak projenin başlayacağı tarihe ilişkin bilgi verilmedi.
Açıklamada, Muhab Memiş'in, "anlaşmanın, Mısır ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler ve kurulun şirketlerini geliştirmek ve uluslararası kurumlarla yeni ortaklıklar kurmak için izlediği politika kapsamında gerçekleştiği" ifadesine yer verildi.
Ayrıca açıklamada, Prens Velid'in, söz konusu anlaşmanın Mısır'da daha fazla endüstri kurulması için yapılacak anlaşmalar zincirinin bir başlangıcı olduğunu bildirdiği de aktarıldı.
Suudi Arabistan ile Mısır arasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında Fransa ve İspanya tarafından hazırlanan ve Suudi Arabistan'ın da destek verdiği, Halep'te çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerindeki uçuşlarının sonlandırılmasını hedefleyen tasarının daimi üye Rusya tarafından veto edilmesiyle gerginlik başlamıştı.
Rusya'nın alternatif olarak sunduğu, El Nusra militanlarının Halep'ten çıkarılmasını öngören tasarıya Mısır'ın destek vermesi üzerine Suudi Arabistan'ın tepkisiyle gerginlik devam etmişti.
Suudi Arabistan petrol kurumu ARAMCO'nun 10 Ekim'de, Mısır Petrol Bakanlığına bağlı Mısır Petrol Kurumuna (EGPC) herhangi bir sebep ve süre belirtmeden, bu ay itibarıyla petrol ürünleri tedarikini durdurduğunu açıklaması, iki ülke arasında yaşanan gerginliğin giderek somutlaştığının belirtileri olarak görülmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...