HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Eski Musul Valisi Nuceyfi hakkında gözaltı kararı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Eski Musul Valisi Nuceyfi hakkında gözaltı kararı
Nuceyfi, Irak, Musul, Türkiye, , Haber

DÜNYA Haberleri  / DHA

Irak Federal Mahkemesi, "Ninova Muhafızları" lideri Esil Nuceyfi'yi Türkiye'ye yardım ettiği gerekçesiyle ajanlıkla suçladı ve hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Ankara-Bağdat arasında Başika'daki Türk askerleri nedeniyle yaşanan gerilim yeni bir boyut kazandı. Iraklı milletvekili Abdulrahman el Luveyzi, Musul eski Valisi ve Haşdi Vatani (Ninova Muhafızları) genel komutanı Esil Nuceyfi hakkında Türk askeri ile işbirliği yaptığı gerekçesi ile tutuklama kararı çıktığını iddia etti. Türkiye, Başika’da Haşdi Vatani’ye askeri eğitim veriyor.

Non haber sitesine konuşan Iraklı milletvekili El Luveyzi, "Bir grup milletvekilinin şikayeti üzerine Musul eski Valisi Esil Nuceyfi hakkında tutuklama kararı çıktı" dedi. Merkezi Cinayet Mahkemesi tarafından kararın çıktığını ileri süren milletvekili El Luveyzi, "Benim de aralarında olduğum bir kısım milletvekilinin açtığı davadan sonra Musul’un eski valisi hakkında tutuklama kararı çıktı ve şuan aranmaktadır" dedi.

Nuceyfi’nin merkezi hükümet tarafından işgalci güç olarak tanımlanan ’Türk askeri’ ile irtibatından dolayı hakkında dava açıldığını belirten El El Luveyzi, "Bu güçlerin Irak’tan çıkması için parlamento da onay vermiştir" ifadelerini kullandı.

2015 yılında Irak Parlamentosu’nun onayıyla valilik görevinden alınan Esil Nuceyfi, Haşdi Vatani birliğini kurdu. Türkiye, Başika’da Haşdi Vatani’ye askeri eğitim vermeye başladı. Musul’u kurtarmak için kurulan güç, daha sonra isim değiştirerek Ninova Muhafızları adını aldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...