HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Myanmar'daki feribot kazasında ölenlerin sayısı 72'ye çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Myanmar'daki feribot kazasında ölenlerin sayısı 72'ye çıktı
Feribot Kazası, Myanmar, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar'da Chindwin Nehri'nde aşırı yük nedeniyle batan feribotta hayatını kaybedenlerin sayısı 72'ye yükseldi.

Sagaing bölgesi milletvekili Tun Tun Win, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dini bir festivalden dönen çoğu öğretmen, öğrenci ve kamu personeli yaklaşık 300 kişiyi taşıyan "Aung Soe Moe Kyaw" feribotunun hafta sonu batmasının ardından 32 kişinin daha cesetlerinin bulunduğunu, ölü sayısının 72'ye çıktığını belirtti.

Win, hayatını kaybedenlerin 53'ünün kadın olduğunu söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdürülmesinin artık bir anlamı kalmadığını ifade eden Win, hükümetin gelecekte bu tür kazaların önlenmesi için gerekli önlemleri almasının önemine dikkati çekti.

Yaklaşık 40 tonluk feribottan kurtulanlar arasında yer alan Moe Pyay Pyay Aung, kazada teyzesinin hayatını kaybettiğini, feribot dolduğunda mürettebatı daha fazla yolcu almamalarını konusunda uyardıklarını ancak uyarılarının dikkate alınmadığını ifade etti.

Mürettebattan 4 kişinin gözaltına alındığı kazanın ardından feribotun sahibi ile yöneticisi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Feribottaki 154 kişi kurtarılırken 48 kişi ise hala kayıp.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...