HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tacikistan ile Çin ortak tatbikat düzenliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tacikistan ile Çin ortak tatbikat düzenliyor
Çin, Ortak Tatbikat, Tacikistan, Afganistan, Badahşan Özerk Bölgesi, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin ve Tacikistan'ın, Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi'nde düzenlediği ortak tatbikata, piyade birliklerinin yanı sıra uçak, zırhlı araç ve topçu birlikleri de katıldı.

Çin ve Tacikistan, Tacikistan'ın Afganistan sınırında bulunan Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi'nde ortak tatbikat düzenliyor.

Tacikistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi'ne sızan teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin amaçlandığı tatbikata, 10 bin Tacik askeriyle Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na bağlı Tümgeneral Vang Hoi komutanlığındaki askeri bölük katılıyor.

Piyade birliklerinin yanı sıra uçaklar, zırhlı araçlar ve topçu birliklerinin yer aldığı tatbikatta askerler, dağlık arazide suç çetelerini tespit edip imha etmeye yönelik manevra, savunma ve saldırı becerilerini sergileyecek. 24 Ekim'e kadar sürecek tatbikata Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo komutanlık ediyor.

Tacikistan'ın Afganistan ile bin 300 kilometreden fazla ortak sınırı bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...