HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hillary, Trump'ın önüne geçti

Düzenleyen: /
Hillary, Trump'ın önüne geçti
Donald Trump, Hillary Clinton, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD'de başkanlık seçimlerine üç haftadan az bir süre kala yapılan son anketlere göre; Hillary Clinton, kritik eyaletlerde de Cumhuriyetçi rakibi Trump'ın önünde geçti.

- Georgia ve Arizona'da Clinton önde
Atlanta Journal ile Constitution firmasının ortak anketine göre 1996 seçimlerinden bu yana Cumhuriyetçi adaylara oy veren Georgia eyaletinde Clinton, yüzde 44'e yüzde 42 ile Trump'ın önüne geçmiş gözüküyor. Son haftalara kadar başa baş bir yarışın sürdüğü Georgia'da Clinton, az farkla da olsa öne geçerek ekstra moral kazandı.
Yine geleneksel olarak Cumhuriyetçilerin kazandığı bir eyalet olan Arizona'da Arizona Republic firması ile Arizona Devlet Üniversitesinin ortak anketine göre Clinton, Trump'ın 5 puan önünde geçerek yüzde 43 oy oranına ulaştı.

Bu sonucun ortaya çıkmasında, Cumhuriyetçi aday Trump'ın Meksika sınırına duvar örme önerisinin etkili olduğu, Arizona eyaletindeki yoğun Hispanik nüfusun bu öneriden rahatsızlığını Clinton'a yaklaşarak gösterdiği kaydediliyor.

- Ülke geneli anketlerde puan farkı 6'nın üzerinde
ABD'nin en önemli siyasi analiz sitelerinden "Real Clear Politics"te yer alan ulusal anketlerin ortalamasına göre ise Clinton yüzde 48,5, Trump ise yüzde 42,2 oy oranına ulaştı. Başkanlık tartışmalarındaki "zayıf" performansı ve medyaya yansıyan kadınlarla ilgili ses kaydının Trump'ın seçmen nezdindeki güvenine zarar verdiği kaydediliyor.
Amerikan kamuoyunda son günlerde Cumhuriyetçi rakibiyle arasındaki puan farkı 6'nın üzerinde seyreden Clinton'ın, Beyaz Saray'a her geçen gün yaklaştığı yorumları yapılıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...