HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BM'den yardım konvoyuna saldırı için komisyon

Düzenleyen: /
BM'den yardım konvoyuna saldırı için komisyon
Bm, Birleşmiş Milletler, Haber

DÜNYA Haberleri

Suriye'de 18 kişinin öldüğü insani yardım konvoyuna yapılan saldırının incelenmesi için komisyon kuruldu.

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'nin Halep kenti yakınlarındaki Urum el-Kubra bölgesinde 19 Eylül'de BM ve Suriye Kızılayına ait insani yardım konvoyuna düzenlenen hava saldırısının incelenmesi için bağımsız bir komisyon kurdu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un yardım konvoyuna düzenlenen saldırının araştırılması için bağımsız bir komisyon oluşturduğunu söyledi.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan raporun Genel Sekreter Ban'a sunulacağını ifade eden Dujarric, Ban'ın raporu inceledikten sonra ne tür adımlar atılacağına karar vereceğini belirtti.

Halep'e bağlı Urum el-Kubra bölgesinde 19 Eylül'de BM ve Suriye Kızılayına ait insani yardım konvoyuna hava saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...