Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD’nin PKK oyunu Kerkük’te sahnede!

Düzenleyen:
ABD’nin PKK oyunu Kerkük’te sahnede!

DÜNYA Haberleri

PKK’yı ‘bölgesel aktör’ yapmak isteyen ABD, planını Kerkük’te uygulamaya soktu. PKK’lı teröristler, DAEŞ’in saldırmasını bahane ederek ‘yardım’ maskesi altında Kerkük’e girdi.

Terör örgütü DAEŞ’in Irak ve Suriye’de birçok bölgeyi hiç çarpışmadan bırakıp gitmesine bir anlam verilemezken, durup dururken neden bir Türkmen şehri olan Kerkük’e saldırdıklarının perde arkası da netleşmeye başladı. Musul’da âdeta can çekişen DAEŞ’in az sayıda militanla Kerkük’e saldırmasının ardında yine büyük bir oyun çıktı. DAEŞ’in saldırmasını bahane eden terör örgütü PKK, Peşmerge’ye yardım maskesi altında Kerkük’e girdi. Böylece ABD’nin PKK’nın DAEŞ’le mücadele adı altında “bölgede aktör” yapılmasının yolu da açılmış oldu. ABD, daha önce de terör örgütü PKK’yı Musul operasyonuna dâhil etmek istediğini açıklamış, ancak Türkiye’nin itirazı karşısında, PKK’yı geri çekmişti. Şimdi PKK’nın bu açılan yol sayesinde ABD’nin gözetiminde Musul Operasyonu’na da dâhil edilebileceği ifade edildi. Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Başkanı ve Kerkük Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, PKK’nın meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirterek, Irak’ta DAEŞ’e karşı mücadelede PKK’lıların yer almasının örgütü legalleştirme için yapıldığını söyledi. Yavuzaslan, “Böylece, itiraz edenlere, ‘Bakın, PKK terör örgütü DAEŞ ile mücadele ediyor’ algısı yerleştirilmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, olaya sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Biz oradaki süreci takip ediyoruz. Kesinlikle PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin burada oldubittiye getirip de özellikle bu bölgede hareket etmesine müsaade etmeyiz” dedi.

SOKAKLAR BOŞALDI

Irak’ın Kerkük kent merkezinde terör örgütü DAEŞ militanları tarafından iki gün önce gerçekleştirilen saldırıda Peşmerge güçleri, “Şehirde kontrol sağlandı” açıklamasını yaptı. Dün itibarıyla durumun kontrol altına alındığı ve 48 DAEŞ’linin öldürüldüğü belirtildi. DAEŞ’in mevzilendiği Cihad Oteli ele geçirilirken, Mecidiye Oteli’nde ve bazı sokaklarda çatışmaların sürdüğü açıklandı. Bazı binaların çatılarında hâlen DAEŞ’li keskin nişancıların bulunduğu bildirildi. Ayrıca DAEŞ’in intihar bombacılarının da şehirin değişik noktalarına yayıldığı, yeniden “uyuyan hücre” pozisyonuna döndüğü ve kendilerini patlatmak üzere emir bekledikleri ileri sürüldü. Yetkililer, “Kontrol sağlandı” dese de halkın bu keskin nişancılar ve intihar bombacılarından dolayı korkudan sokağa çıkamadığı, Kerkük’ün âdeta bir “hayalet şehire” dönüştüğü görüldü. Bazı Kerküklü ailelerin ise, fırsatını bulduğu anda, şehiri terk ettiği, özellikle Erbil ve Süleymaniye’ye doğru kaçtıkları öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...