Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DEAŞ mezarlıkları bile tahrip etmiş

Düzenleyen:
DEAŞ mezarlıkları bile tahrip etmiş

DÜNYA Haberleri

Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ'tan temizlenen ve hayatın normale döndüğü Cerablus'ta terör örgütü mensuplarının bölgede bulunduğu sürede mezarlıkları da tahrip edip taşlarını kırdığı ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında özgürlüğüne kavuşan Cerablus'ta hayat, Türkiye'den gelen yardımlarla her geçen gün normalleşiyor.

Çevre kentlerden de halkın göç ettiği Cerablus'ta, inşa çalışmaları sürerken teröristlerin yaptığı tahribatlar da gün yüzüne çıkıyor.

DEAŞ'lı teröristlerin, ilçenin güneyinde bulunan 3 mezarlığı tahrip ettiği, mezar taşlarını kırdığı ortaya çıktı.

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde ilçeye yeniden dönen ve özellikle cuma günleri mezarlıkları ziyaret edip ölen yakınları için dua eden Cerabluslular ise kabirleri onarmak için çalışmalara başladı.

"Mezar taşı dikilmesi yanlış" deyip yıkmışlar

Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin Türkiye'nin desteğiyle özgür ve mutlu günlere ulaştığını söyledi.

DEAŞ'ın, insanlara çok zulmettiğini vurgulayan Habeş, terör örgütünün, ilçede her şeyi olduğu gibi mezarları da tahrip ettiğini, "mezar taşı dikilmesi ve üzerine yazı yazılmasının yanlış olduğu" iddiasıyla bunları yıktığını anlattı.

Halkın yeniden mezarlarını düzenlemeye başladığını belirten Habeş, şunları kaydetti:

"İnsanlar, ölen yakınlarının kabrini bilmek için isimlerini ve ölüm tarihlerini falan yazıyor ama onlar bu uygulamanın haram olduğunu, şirk olduğunu öne sürüp, yüzlerce mezarı yerle bir etti, taşlarını söktü ve dağıttı. İnsanlar yakınlarını bulmakta zorluk yaşıyor. Şimdi herkes kendi yakınının mezarını onaracak. Böyle bir şey yok. Bunun şirkle ilgisi yok. İnsanlar, hem ölülerine saygı olması ve tanıyabilmek amacıyla böyle bir şey yapmış. Dünyanın her tarafında Müslümanlar mezarlara isim yazıyor ve güzelleştiriyor. İnşallah teröristlerin tüm izlerini buradan sileceğiz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...