HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Irak'ta basın mensuplarına 'Musul yasağı'

Düzenleyen: /
Irak'ta basın mensuplarına 'Musul yasağı'
Musul, Musul Yasağı, Haber

DÜNYA Haberleri

Irak'ta devam eden "Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu" kapsamında, basın mensuplarının "can güvenlikleri" nedeniyle çatışma alanlarında bulunmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.

Irak'ta devam eden "Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu" kapsamında, basın mensuplarının "can güvenlikleri" nedeniyle çatışma alanlarında bulunmalarına izin verilmeyeceği belirtildi. AA muhabirine konuşan Ninova Kurtarma Operasyonu Birimi Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Rasul, "Komutanlık bugün basın mensuplarının çatışma hattında bulunmalarını yasaklayan bir karar çıkarttı." dedi. Komutanlığın, DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerde güvenlik sağlandıktan sonra, basın mensuplarının bu bölgelere girerek haber yapmalarına eşlik edeceğini kaydeden Rasul, medyanın operasyona ilişkin bilgilere günlük olarak askeri sözcüler ve Harp Enformasyonu Birimi ile iletişime geçerek veya resmi açıklamalar yoluyla ulaşabileceğini ifade etti.

Irak Basın Özgürlükleri Gözlemevi, "Alsumaria" televizyonu çalışanlarından Ali Risan'ın dün Musul'un güneyindeki Kayyara'da yaşanan çatışmaları görüntülemeye çalıştığı sırada DEAŞ mensubu bir keskin nişancının açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Cuma günü de Türkmeneli TV Haber Müdürü gazeteci Ahmet Necmeddin Haceroğlu, keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...