HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Havadan görüntülendi! DAEŞ Başika'da kuşatıldı

Düzenleyen: /
Havadan görüntülendi! DAEŞ Başika'da kuşatıldı
Daeş, Suriye, , Haber

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin askeri kampının bulunduğu kasabanın çevresindeki sekiz köy Peşmerge tarafından çevrildi, yola çıkan bomba yüklü araçlar ise vuruldu. Terör örgütü Kerkük'ten sonra misilleme saldırısında bulunduğu Anbar eyaletindeki Ratba'yı ele geçirdi.

Bir haftasını dolduran Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonunda terör örgütü mevzilerinde direniyor, ABD'nin başını çektiği koalisyonun desteğini alan Irak Ordusu ve Peşmerge birlikleri ise ülkenin en büyük ikinci kentine doğru ilerlemeye çalışıyor. Kuzeydeki Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw, Türkiye'nin askeri kampının da bulunduğu Başika'da ilerleyen Peşmerge'nin havadan çekilmiş görüntülerini paylaştı.

Uluslararası ajanslar ve BBC, DAEŞ'in Başika çevresindeki köylerde kuşatıldığını ve Peşmerge'nin Musul'la olan mesafesinin dokuz kilometreye indiğini bildiriyor.

Rudaw ise, peş peşe köyleri ele geçiren Peşmerge'nin Bir Helan, Fazıliye, Ömer Kamçı, Kanuni, Behzan, Harab Delil, Küçük Tiz Harab ve Büyük Tiz Harab'ı kuşattığını aktardı. haber organına göre bugün DAEŞ'in sekiz bomba yüklü aracı ve üç bombalı motosikleti imha edildi.

Terör örgütü DAEŞ'in gerçekleştirmeye çalıştığı intihar saldırılarında beş militanı öldürüldü.

Havadan görüntülendi! DAEŞ Başika'da kuşatıldı
DAEŞ Ratba'yı ele geçirdi

Öte yandan, IŞİD Kerkük'ten sonra bu kez Irak'ın Anbar Eyaletine bağlı Ratba bölgesine baskın düzenledi. İlçeyi büyük oranda ele geçiren örgüt, çok sayıda güvenlik mensubu ile ve Haşdi Şâbi militanını öldürdü.

DAEŞ, Kerkük’teki saldırıya benzer şekilde Ürdün sınırından yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Ratba ilçesine uyuyan hücrelerinin de harekete geçmesiyle sürpriz bir saldırı düzenledi. Onlarca DAEŞ mensubu ve canlı bombalı araç ilçeye 4 koldan saldırdı.

Havadan görüntülendi! DAEŞ Başika'da kuşatıldı

Askeri kaynaklar, ilçe emniyet müdürlüğünü ele geçiren DAEŞ mensuplarının orada onlarca güvenlik mensubunu ve Haşdi Şâbi militanlarını öldürdüğünü söyledi.

Anbar Eyalet Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, Bağdat’taki hükümetten destek isterken ilçedeki ordu, polis, sınır güvenlik birimleri mensuplarının yanı sıra aşiret güçlerinin de DAEŞ ile çatıştığını belirtti. Bağdat yönetimi ilçeye destek birlikleri gönderdi.

Bölgeden gelen bilgilere göre, DAEŞ ilçe merkezinde Irak ordusunun elinde bulunan son bölge olan Kerbuli’ye de saldırı başlattı. Örgüt Ratba ilçesideki Misak, İntisar, Zeytun caddesi ve Çarşı bölgelerini elinde bulunduruyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...