HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Avusturyalı liderden Merkel'e 'sığınmacı' suçlaması

Düzenleyen: /
Avusturyalı liderden Merkel'e 'sığınmacı' suçlaması
Merkel, Suçlama, Avusturya, Haber

DÜNYA Haberleri

Avusturya'nın aşırı sağcı Özgürlükler Partisinin (FPÖ) Genel Başkanı Hans Christian Strache, sığınmacı akınına neden olmakla suçladığı Almanya Başbakanı Angela Merkel'i, "Avrupa'nın en tehlikeli politikacısı" olarak nitelendirdi.

Strache, partililerine yaptığı konuşmada, Avrupa'ya yönelen sığınmacı akınının en büyük sorumlusunun Merkel olduğunu iddia etti.
Merkel'in sığınmacı politikasının yasa dışı olduğunu savunan Strache, sığınmacı akınına neden olduğu için Merkel'in Avrupa'yı tehlikeye attığını ileri sürdü.
Strache, Merkel'i kastederek, "O, Avrupa'nın en tehlikeli politikacısı. Hoşgörü politikalarıyla bütün kapıları, dünya görüşü Avrupa'ya uymayan, Müslümanlara, fakir sığınmacılara ve kumarbazlara açtı. Bu gelişmeler, toplumumuzun temellerini sarstı." ifadelerini kullandı.
Mevcut durumu "felaket" olarak nitelendiren Strache, sığınmacıların Avrupa'da iç savaş çıkmasına yol açabileceği iddiasında da bulundu.
Hans Christian Strache, Avusturya hükümetini ise sığınmacılara karşı hiçbir şey yapmamakla suçladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...