HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BM: DAEŞ 91 sivil ve 50 eski polisi öldürdü

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
BM: DAEŞ 91 sivil ve 50 eski polisi öldürdü
Ordu, Irak, Cenevre, Birleşmiş Milletler, Haber

DÜNYA Haberleri  / Milliyet

Birleşmiş Milletler, Musul'da kuşatılan terör örgütünün 70 sivili birden kurşuna dizdiğini, öldürdüğü çiftçileri ise nehre attığını duyurdu.

DAEŞ kendisine karşı savaşan aşiret liderlerinin altı yakınını ise öldürdükten sonra bir aracın arkasına bağlayarak sokaklarda dolaştırdı. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği sözcüsü Rupert Colville, Cenevre'de yaptığı açıklamada DAEŞ'in geçen hafta katlettiği 70 sivil, 50 eski polis ve 21 çiftçinin cesedine ulaşıldığını duyurdu.

Colville'in verdiği bilgiye göre, Irak Ordu güçlerinin Tuloul Nasır köyü yakınlarında bulduğu sivillere ait cesetler kurşuna dizilmiş.

50 eski polisin ise Musul yakınlarında Pazar günü infaz edildiği bildiriliyor.

Musul'a 45 kilometre mesafedeki Safina köyünde ise terör örgütü öldürdüğü 15 çiftçiyi nehre attı. DAEŞ'e karşı savaşan aşiret liderlerinin yakını olan altı kişi ise öldürüldükten sonra bir araca bağlanarak Safina köyü sokaklarında gezdirildi.

Colville ayrıca DAEŞ teröristlerinin üç kadın ve üç kız çocuğunu vurduğunu aktardı.

SADDAM'IN KUZENİ YAKALANDI

Öte yandan, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in kuzeni (dayısının oğlu) Nizar Hamud Abdulgani bir su varilinin içinde yakalandı.

Kerkük İlçe ve Kasabalar Polis Müdürü Serhad Kadir, Hamud'un kardeşinin Havice ilçesine bağlı Reşad nahiyesi DAEŞ sorumlusu olduğu bilgisini paylaştı. Operasyonlarda eski Irak liderinin üst düzey DAEŞ yöneticisi olduğu belirtilen kuzenleri Hişam, Mueyyed ve Musenna Hamud da aranıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...