HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'den flaş 'PKK' açıklaması

Düzenleyen: /
ABD'den flaş 'PKK' açıklaması
Brett Mcgurk, Haber

DÜNYA Haberleri

PKK'nın terör örgütü olduğunu söyleyen ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, "PKK, terör örgütüdür ve Türkiye ile IKBY'ye karşı tehdit oluşturuyor'' dedi.

"PKK, terör örgütüdür ve Türkiye ile IKBY'ye karşı tehdit oluşturuyor." diyen ABD Başkanı Barack Obama'nın, DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, bu sorunun IKBY ile merkezi hükümet arasında çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

"ZOR OLACAK"

Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan McGurk, Musul operasyonunun belirlenen plan dahilinde sürdüğünü ve ilerleme kaydedildiğini ancak bu operasyonun zor olacağını ve zaman alacağını belirtti.

McGurk, "DAEŞ, küçük gruplar şeklinde Kerkük ve Rutba'da olduğu gibi farklı yerlerde terör eylemlerinde bulunuyor. Bu gibi eylemlerin artacağını da düşünüyoruz." dedi.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

ABD Başkanı Barack Obama'nın, DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, PKK'nın terör örgütü olduğunu ve Türkiye'ye tehdit oluşturduğunu söyledi.

McGurk, DAEŞ sonrası Irak'ta ABD güçlerinin kalıp kalmayacağı konusunun Irak'a ait olduğunu ve bunun Irak ile ABD arasındaki diyaloğa bağlı olacağını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...