'PYD’yi Menbiç’ten çıkarmasını biliriz'

Düzenleyen:
'PYD’yi Menbiç’ten çıkarmasını biliriz'

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı, ABD’nin verdiği sözü tutmasını isteyerek, “Eğer PYD Menbiç’ten çıkmazsa, Amerikalılara da söyledik; kendi imkânlarımızla onları çıkarmasını biliriz” dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin “kırmızı çizgisi” olarak tanımladığı terör örgütü PKK/PYD’nin Menbiç’teki varlığının kabul edilemez olduğunu dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve bütün uzmanların bölgede operasyon bittikten sonra PYD/PKK’lıların Menbiç’ten çıkarılması konusunda söz verdiğini belirten Çavuşoğlu “Peki ABD verdiği sözü niye tutmuyor? Devlet başkanı, dışişleri bakanı verdiği sözü tutmalı. Kaç defa sözleri oldu. 200 kişiye gücünüz mü yetmiyor? Yoksa bilerek mi tutuyorsunuz? Şimdi bu sözünü yerine getiremedin, Rakka’da da terör örgütü YPG ile çalışalım mı diyorsunuz? Ne olacak, orada da etnik temizlik yapacaklar. Bir terör örgütüne alan mı oluşturmaya çalışıyorsunuz, bir terör devleti mi kurdurmaya çalıyorsunuz, terör kantonu mu kurdurmaya çalışıyorsunuz? Açıkça söyleyin. Terör örgütü dostunsa, teröre destek veriyor diyorsanız, biz de sizi terör örgütüne destek veren bir ülke olarak görelim” dedi.

KARA OPERASYONU DA OLABİLİR

Çavuşoğlu “Menbiç’ten çıkmazlarsa Türkiye girer mi?’ sorusuna da Amerikalılara da söyledik. Kendi imkânlarımızla çıkarmasını biliriz. Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Onlar da YPG’den nefret ediyorlar” cevabını verdi. Çavuşoğlu, Musul operasyonuyla ilgili olarak da “Türkiye’ye yönelik bir tehdit oluşursa kara operasyonu dahil bütün imkânlarımızı kullanırız. Bize bir tehdit olursa bütün gücümüzü kullanarak bunu bertaraf ederiz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...