HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Teröristler ABD için daha değerli

Düzenleyen: /
Teröristler ABD için daha değerli
Terörist, Haber

DÜNYA Haberleri

PKK elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Fehman Hüseyin gibi isimler 4 milyon liraya kadar ödül verilen “kırmızı liste”de yer alırken dün bu listeye 15 Temmuz faili Adil Öksüz de dahil edildi. FETÖ lideri Fetullah Gülen’in de yer aldığı kırmızı listeye FETÖ’den Abdullah Aymaz, Ahmet Kara, İsmail Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mustafa Özcan ve Naci Tosun da eklendi.

Osmanlı Sağırlı

ünyanın birçok ülkesinde etkili olan terörü ve faillerini durdurmaya yönelik mücadelede alternatif arayışlar sürüyor. Silahlı mücadelenin yanı sıra birçok ülkede ödül sistemi uygulanıyor. ABD tarafından yaygın olarak kullanılan bu sistem son dönemlerde Türkiye tarafından da aktif olarak kullanılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı da, bu sistemi beş renk kategorisinde kullanıyor. Dün itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından güncellenen listeye FETÖ’den aranan toplam 37 kişi daha eklendi. 

PKK elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Fehman Hüseyin gibi isimler 4 milyon liraya kadar ödül verilen “kırmızı liste”de yer alırken dün bu listeye 15 Temmuz faili olarak her yerde aranan Adil Öksüz de dahil edildi. FETÖ lideri Fetullah Gülen’in de yer aldığı kırmızı listeye FETÖ’den Abdullah Aymaz, Ahmet Kara, İsmail Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Erdoğan Tüzün, Mustafa Özcan ve Naci Tosun da eklendi. Zekeriya Öz ve Akın İpek ise Gri listede yer aldı.

“www.terorarananlar.pol.tr” web sitesinin, hizmet vermeye başladığı günden itibaren 840 bin 390 ziyaretçi tarafından 5 milyon 823 bin 619 kez görüntülendiği belirtilen açıklamada, etkin ve kararlı şekilde yürütülen terörle mücadele sürecinde ihbarda bulunarak destek olanlara yeşil listedekiler için bir milyon 300 bin lira, gri kategoridekiler için 750 bin lira olmak üzere, Ödül Komisyonu tarafından toplam 4 milyon 680 bin lira ödül verildiği kaydedildi. “Alo 140 Terör İhbar Hattı”na gelen 487 bin 962 çağrı sonucunda kırmızı listedeki bir, yeşil listedeki 5, turuncu listedeki bir ve gri listedeki 20 olmak üzere 27 terör örgütü mensubu ölü ele geçirildi, birçok terörist yakalandı.ABD’nin küresel terörizm ve kendisi için tehdit olabilecek isimlere yönelik olarak 1984 yılında başlattığı ve ABD Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Dairesi tarafından yürütülen “Adalet Ödülleri Programı”

sayesinde Saddam’ın oğulları Uday Hüseyin, Kusay Hüseyin Musul’da ölü elegeçirildi. Ancak daha da önemlisi 11 Eylül olarak bilinen 1993 yılında Dünya Ticaret Merkezi’nin bombalanması olayına karışan Remzi Ahmet Yusuf yakalanarak hüküm giydi. Uluslararası teröristlerden Mir Aimal Kansi, Hamsiraji Marusi Sali, Toting Craft Hanno, Hadafi Cancalani, Ebu Süleyman, Edgar Navarro yakalanan isimler arasında... ABD’nin şu ana kadar 80’den fazla ismi bu sistem sayesinde yakaladığı ve 125 millyon dolar ödediği belirtiliyor.

Teröristler ABD için daha değerli

En tehlikeli teröristler 

ABD’nin başına ödül koyduğu en tehlikeli teröristler listesinin başında 25 milyon dolar ödülle El Kaide lideri Mısırlı Eymen El Zevahiri yer alıyor. Zevahiri’yi 10 milyon dolar değerinde ödül konulan dört isim takip ediyor. Bu listenin başında ise 63 ülkenin ortak operasyonu ile örgütü çökertilmeye çalışılan DAEŞ lideri Ebu Bekir el-Bağdadi var. İkinci sırada ise Sirajuddin Hakkani bulunuyor. Hakkani, birçok Amerikalı vatandaşın ölümünden ve Afgan Devlet Başkanı Hamid Karzai’ye suikast girişiminde bulunma suçlarından aranıyor. Üçüncü isim ise Hindistan’daki Saeed grubunun kurucusu Hafız Muhammed Said... Said, 2008 Mumbai saldırılarından aranan anahtar isim. Son isim ise Yasin el-Shuri, Körfez ve İran bölgesel El Kaide liderleri. Boko Haram lideri Abubakar Shekau 7 milyon dolar ödülle aranırken, Eş Şebab lideri Abu Ubaidah (Direye) için 6 milyon dolar ödül biçilmiş. Aralarında El Kaide, Taliban, Boko Haram, Eş Şebab gibi küresel terör örgütlerinin üst düzey isimlerinin de yer aldığı 43 isim ise 5 milyon dolarlık bir ödülle aranıyor. Türkiye’den DHKP/C lider kadrosundan 3 ismin; Musa Asoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Şen’nin de aralarında olduğu ABD’ye ait listede 66 isim var. Bu kişiler için ABD’nin ayırdığı toplam bütçe ise 340 milyon dolar.

Teröristler ABD için daha değerli

ABD, Türkiye peşlerinde

Zerrin Sarı DHKP/ C’nin önemli bir isimlerinden biri 1990’lardan bu yana, ABD askeri ve diplomatik personel ve tesisler de dahil olmak üzere ABD çıkarlarını hedef almıştır. Amacı, Türkiye’den ABD ve NATO’nun izlerini silmek ve sosyalist bir devlet kurmak. 2013’te gruba bağlı bir intihar bombacısı bir Türk güvenlik görevlisini öldürerek, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne saldırdı. DHKP/C kurucu lideri Dursun Karataş’la evli olan Zerrin Sarı, Türkiye’yi terk ettiği 1993 yılına kadar Dev Sol ve DHKP/C için çalıştı. Aynı zamanda Avrupa’da DHKP/C faaliyetlerini organize eden bir avukat... Hatta, DHKP/C’nin gizli lideri olduğu söyleniyor. Mart 2013’te Ankara’da Türk Adalet Bakanlığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) binalarına yönelik saldırıların emir ve planlamasını Musa Asoğlu ile birlikte yaptığı belirtiliyor. Musa Asoğlu, Zerrin Sarı ve Seher Demir Şen Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi önemli liderleri arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...