Rusya ve Suriye'den insani mola için 'tahliye' şartı

Düzenleyen:
Rusya ve Suriye'den insani mola için 'tahliye' şartı

DÜNYA Haberleri

Rusya ve Suriye, uluslararası kuruluşların sivillerin tahliyesi için garanti vermesi durumunda Halep'teki hava saldırılarına yeniden ara vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Rusya ve Suriye hükümeti, sivil ve yaralıların Halep'te silahlı grupların kontrolündeki bölgelerden tahliye edileceği yönünde uluslararası kuruluşların garanti vermesi durumunda insani molalara yeniden başlamaya hazır." ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 20 Ekim'de Rusya ve rejim güçlerinin Halep'te "sivillerin tahliyesi ve silahlı grupların İdlib'e doğru şehri terk etmeleri" için "insani mola" kararı alındığını ve bu süre zarfında Halep'e hava saldırısı düzenlenmeyeceğini duyurmuştu. Bu süre önce 22 Ekim Cumartesi gününe daha sonra 24 Ekim Pazartesi gününe uzatılmıştı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Halep'te hava saldırılarına ara verdikleri süre zarfında "talep edilen şeylerin gerçekleşmediğini" belirterek, "Bu nedenle insani molaların yeniden başlaması şu an için gündemde değil" demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...