Rusya'nın OPEC daimi temsilcisi: Petrol üretimini durdurmayı düşünebiliriz

Düzenleyen:
Rusya'nın OPEC daimi temsilcisi: Petrol üretimini durdurmayı düşünebiliriz

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Daimi Temsilcisi Vladimir Voronkov, ülkesinin petrol üretimini durdurmayı düşünebileceğini söyledi.

Petrol piyasasına istikrar kazandırma amacı güden müzakerelerin mevcut aşamasında Rusya'nın üretimi makul seviyede dondurma seçeneği üzerinde durduğunu aktaran Voronkov, Moskova'nın müzakere süreci içinde pozisyonunu değiştirebileceğini ve petrol üretimi durdurmayı tartışmaya açabileceğini belirtti.

"ÜRETİMİ DURDURMAYI DÜŞÜNEBİLİRİZ"

Rusya'nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Daimi Temsilcisi Vladimir Voronkov, ülkesinin petrol üretimini durdurmayı düşünebileceğini söyledi.

"BU YAKLAŞIM ZAMAN İÇİNDE DEĞİŞEBİLİR"

Voronkov, "Müzakereler, ortak yaklaşımların geliştirildiği bir süreç. Elbette görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında, ortak isteğin ne yönde şekilleneceği söylemek zor. Ancak bugün itibarıyla petrol üretimini durdurmanın makul bir yaklaşım olduğunu düşünmüyoruz. Üretimin makul bir seviyede askıya alınmasını ve petrol piyasasındaki dengenin kademeli olarak sağlanması gerektiğini savunuyoruz" diyen Voronkov, bu yaklaşımın zaman içinde değişebileceğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...