HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Carter: Türkiye'ye saldıracaktı, öldürdük

Düzenleyen: /
Carter: Türkiye'ye saldıracaktı, öldürdük
Abd, Carter, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'ye eylem hazırlığı içinde olan DAEŞ'li militanı öldürdüklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Ankara'ya gelerek Türk mevkidaşı Fikri Işık ile görüşen Ashton Carter, Türkiye'ye eylem hazırlığı içinde olan DAEŞ'li militanı öldürdüklerini söyledi.

O KONUYA AÇIKLIK GETİRMEDİ

DAEŞ'in mutlaka yenilmesi ve yok edilmesinin de koalisyon güçlerinin ortak temel ilkelerinden birisi olduğunu belirten ABD Savunma Bakanı Carter, örgütün bütün ülkeler için tehdit oluşturduğunu söyledi. Carter, 'Unutmayın, Türkiye DAEŞ tarafından hem saldırıya uğradı hem de tehdit edildi. Kısa süre önce, Türkiye'de terör saldırısı planı yaptığını bildiğimiz birini öldürdük, bu kişiyi ortadan kaldırdık. Evet bunu yaptık, açıkçası yine yaparız' diye konuştu. Carter, Türkiye'ye saldırı hazırlığında olan DAEŞ üyesinin, savaş alanında öldürüldüğünü belirtti ancak bunun Irak'ta mı Suriye'de mi olduğuna ilişkin açıklık getirmedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...