HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Türkmenleri asla yalnız bırakmayız'

Düzenleyen: /
'Türkmenleri asla yalnız bırakmayız'
Çavuşoğlu, Haber

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Türkmen kardeşlerimizin hak ve hukukunu da korumaya kararlıyız. Onlara bir saldırı olursa elbette buna duyarsız kalmayız” dedi

Irak’ta İran destekli Şii terör örgütü Haşdi Şâbi’nin Sünnilere yönelik baskıya başlamasına Türkiye’den sert tepki geldi. Haşdi Şâbi’nin özellikle Türkmen şehri olan Telafer’e doğru yönelmesi karşısında Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Türkmenlerin hakkını koruma kararlı olduklarını dile getirdi. Çavuşoğlu “Bazı ülkelerin tahrikiyle, desteğiyle intikam içinde olan Haşdi Şabi’nin bir taraftan Musul’a girmek istediğini, bir taraftan diğer bölgelerde Sünnilerin ağırlıkla yaşadığı bölgelere saldırmak istediğini görüyoruz. Musul ve Telafer’deki etnik ve mezhep dengeleri çok iyi dikkate alınmalı. Buradaki gelişmeler bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir duruma gelirse, biz koalisyonun içindeki katkımızın yanında kendi güvenliğimizi sağlamak için her türlü tedbirimizi alırız. Bu bizim uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımızdır. Diğer taraftan Telafer ve diğer bölgelerde saldırı olursa burada da tedbir alırız. Buradaki Türkmen kardeşlerimizin hak ve hukukunu da koruma konusunda kararlılığımız da var. Oradaki kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık; onlara yönelik saldırılar olursa buna duyarsız kalmayız” dedi.

ESAD, ÖSO’YA SALDIRDI

Suriye’de rejim unsurlarına ait bir helikopterin Tall Nayif’de bulunan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) varil bombalı saldırısı düzenlemesi sonucu 2 muhalifin şehit olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Esad rejiminin ve destekçilerinin bugüne kadar DAEŞ, PKK ya da En-Nusra gibi terör örgütleriyle bir derdi olmadığını herkesin bildiğini söyledi. Bunların aslında Halep’in barış ve güvenliğinin sağlanması için değil, kenti ele geçirmek için En-Nusra’nın çekilmesini istediğini vurgulayan Çavuşoğlu “Bu tür saldırılar bizim DAEŞ’e karşı, ÖSO ve koalisyon güçleriyle beraber mücadelemizi durduramaz. Fırat Kalkanı harekâtı devam edecek. Bu operasyon El-Bâb’a kadar ilerleyecek” dedi. Çavuşoğlu, ayrıca insanların istemeleri hâlinde rahatlıkla geri dönebilmeleri için bu bölgenin güvenli bölge ilan edilmesi gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...