Ahmedov: Türkiye neredeyse biz oradayız

Düzenleyen:
Ahmedov: Türkiye neredeyse biz oradayız

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov, Türkiye'nin daha da güçleneceğinden emin olduğunu belirterek 'nerede Türkiye varsa orada Azerbaycan da var' dedi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yıl dönümü, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ın ev sahipliğinde, Bakü'nün yeni mimari simgelerinden Flame Towers Fairmont Otel'de düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov, diplomatlar, siyasetçiler, sanatçılar, medya kurumlarının yöneticileri ve davetliler katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan ulusal marşlarının okunduğu resepsiyonda Büyükelçi Özoral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle gönderdiği mesajı okudu.

"NEREDE TÜRKİYE VARSA, ORADA AZERBAYCAN VAR"

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ahmedov, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 20. yüzyılın başlarında beşeriyet tarihinde büyük bir sürpriz yaşandığını, parçalanmış bir ülkenin toparlanarak yeniden muhteşem bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğunu söyledi.

Türkiye'nin zaman zaman büyük sınavlarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Ahmedov, "Türk halkı tüm bu sınavlardan yüzü ak çıktı. Yakın günlerde yine bir sınav yaşadı. 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimden Türkiye daha güçlü çıktı" dedi.

Türkiye'nin daha da güçleneceğinden emin olduğunu, "bir millet, iki devlet" olan Azerbaycan olarak her zaman Türkiye ile bir olduklarını vurgulayan Ahmedov, "Nerede Türkiye varsa orada Azerbaycan var. Nerede Azerbaycan varsa orada Türkiye var" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...