BM’de gergin oturum: Suriye atışması

Düzenleyen:
BM’de gergin oturum: Suriye atışması

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin İdlib şehrinde önceki gün 22 öğrenci ile 6 öğretmenin hayatını kaybettiği gün “Suriye’ye insani yardım” için toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) sert tartışmalar yaşandı.

Toplantının başında konuşan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O’Brien, “Savaşı sonlandırmak ve insani yardım ulaştırmak sorumluluğu BM Güvenlik Konseyinin üzerinde. Ancak aylardır hiçbir şey yapılmıyor. Her ay buraya Suriye’de daha da kötüye giden insani durumu anlatmaya geliyorum ve artık bu duruma büyük öfke duyuyorum. Tedbir almazsanız ne kurtaracak Suriye ne de halk kalacak. Suriye, bu Konseyin utanç mirası olacak. Bu geri dönüşü olmayan trajediyi engellemek sizin elinizde” dedi. Rusya’nın BM Daimi temsilcisi Vitaly Çurkin ise O’Brien’ın sözlerine tepki göstererek “Adil ve dürüst davranmıyorsun. Halep’te 8 günlük ateşkesten hiç söz etmedin. Vaaz dinlemek istesek kiliseye giderdik” dedi. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power da Çurkin’in bu sözlerine tepki göstererek “Suriye’de savaş suçlarına bir günlük ara verdiniz diye teşekkür beklemeyin” dedi. İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft da Çurkin’e tepki göstererek “Rusya’nın asla müdafaa edilemeyecek eylemleri savunmak için düştüğü seviyeyi görmek acıklı” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...