Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NYT: Rakka operasyonunun 3 aşamalı planı hazır

Düzenleyen:
NYT: Rakka operasyonunun 3 aşamalı planı hazır

DÜNYA Haberleri

DAEŞ ile mücadele kapsamında Irak'ta Musul'a ek olarak Suriye'nin Rakka şehrine yönelik operasyon hazırlığı dünyanın gündemine oturdu. Amerikan New York Times gazetesi hava saldırıları, YPG kuşatması ve Arap güçleriyle gerçekleştirilecek 3 aşamalı bir operasyon planının hazır olduğunu yazdı.

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, DAEŞ'in kalesi konumundaki Rakka'ya yönelik harekat üç aşamalı olacak.

İlk aşamada Rakka ve çevresinde örgütün komuta kademesine yönelik hava saldırıları düzenlenecek. İkinci aşamada PYD'nin de aralarında bulunduğu güçlerle kent kuşatılacak. Üçüncü aşamada ise Arap güçlerle kent merkezine operasyon başlayacak.

New York Times gazetesinin ABD'li askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Rakka operasyonunu başlatma kararının arkasında DAEŞ militanlarının Musul harekatı nedeniyle Suriye'ye kaçması gösteriliyor.

Birden fazla cephe açılarak terör örgütünün daha hızlı zayıflatılacağına dikkat çekiliyor.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter salı günü Paris'te yaptığı açıklamada, "Rakka'nın kuşatılması için hazırlıklara başladık. Musul operasyonuyla örtüşme olacak, birkaç hafta içinde başlayabilir" açıklaması yapmıştı.

DAEŞ karşıtı koalisyonun ABD'li komutanı korgeneral Townsend de, Rakka kuşatmasında YPG'nin de aralarında bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin görev alacağını söylemiş, uzun ve zor bir operasyon olacak ifadelerini kullanmıştı.

Musul'a oranla daha küçük bir kent olan Rakka, DAEŞ'in halifelik ilanının iki merkezinden birini oluşturuyor. Kentte 200 bin kişinin yaşadığı düşünülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...