HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

FBI Clinton'un e-posta soruşturmasını tekrar açacak

Düzenleyen:
FBI Clinton'un e-posta soruşturmasını tekrar açacak
Abd Seçim, Clinton, Trump, Haber

DÜNYA Haberleri

Federal Soruşturma Bürosunca (FBI), ABD seçimlerine sayılı günler kala Demokrat Parti Başkan adayı Hillary Clinton’a e-postalarına ilişkin yeni bir soruşturma başlatacağı bildirildi.

FBI Başkanı James Comey, ABD Kongresine yönelik bir mektup kaleme alarak, soruşturmaya konu olabilecek bazı yazışmaların varlığından haberdar olduklarını kaydetti. 

Comey mektupta, "Kongredeki daha önceki konuşmamda, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un e-postalarına ilişkin soruşturmayı tamamladığımızı bildirmiştik. Yeni gelişmelerden dolayı daha önceki Kongre konuşmama eklemede bulunmak için yazıyorum." ifadesini kullandı. 

FBI Başkanı, Clinton’un resmi e-posta adresi yerine kişisel hesabını kullandığı yönünde daha önce tamamlanan soruşturmaya ilişkin yeni bilgilerin kendilerine ulaştığını belirterek, şunları kaydetti: 

"FBI, daha önceki soruşturmaya ilişkin olarak yeni yazışmaların varlığını öğrendi. Soruşturmayı yürüten ekibim bana konuya ilişkin dün haber verdi, ve ben de soruşturmanın tekrar başlatılarak gizli yazışmaların yapılıp yapılmadığına bakılması yönündeki görüşü kabul ettim." 

FBI, Hillary Clinton’ın 2009-2013 yıllarını kapsayan Dışişleri Bakanlığı döneminde resmi yazışmaları kendi özel hesabından yaptığı gerekçesiyle Ağustos 2015’te soruşturma başlatmıştı. Bu yazışmalarda herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığı araştırılırken, Clinton, yazdığı ve özel sunucularında tutulan elektronik posta iletilerini 55 bin sayfalık döküm halinde incelenmek üzere yetkililere teslim etmişti. 

ABD Dışişleri Bakanlığı da Clinton’ın yazışmalarını belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaşmıştı. Bakanlık, yazışmaların 150 kadarının gizlilik derecesine sahip yazışmaları içerdiğini bildirmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...