Son üç başkanı bilen yapay zeka 'Trump' dedi

Düzenleyen: / Kaynak: Ensonhaber
Son üç başkanı bilen yapay zeka 'Trump' dedi

DÜNYA Haberleri  / Ensonhaber

ABD'de son üç başkanlık seçimini doğru tahmin eden yapay zekanın favorisi Donald Trump oldu.

Hintli yapay zeka sistemi analizleri için Google, Facebook, Twitter ve Youtube da dahil olmak üzere bir çok internet sistemindeki bilgileri kullanıyor. İnternetteki angajmanları değerlendiren bu sistem Trump'ı, Obama'nın 2005 yılındaki seçimlerde olduğundan daha şanslı gösteriyor.

SİSTEM CİDDİ ANLAMDA İLK KEZ YANILMIŞ OLACAK

Eğer Donald Trump başkanlık yarışını kaybederse son 12 yıldır yaptığı ciddi tahminlerde ilk kez "İnternet İnsan" denilen bu sistem, yanılmış olacak. Sistem tahminleri yürütürken internette sadece insanların destek sayısına bakmıyor. Çünkü insanların anketlere katılıp destekleyici sözler söylemeleri, destekledikleri kişilere kesin olarak oy verecekleri anlamına gelmiyor.

ANKETLERDE CLİNTON ÖNDEYDİ

Yapay Zeka sisteminin bu tahmini ABD'li medyayı ve vatandaşları şaşırttı. Çünkü geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal'in anketine göre Demokratların adayı Hillary Clinton Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'a yüzde 10'luk bir fark atmış görünüyordu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...