Netanyahu’nun eşi ifadeye çağrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Netanyahu’nun eşi ifadeye çağrıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu'nun, kamu malını kötüye kullandığı gerekçesiyle polise ifade verdi.

İsrail devlet radyosuna göre, İsrail polisi, “Başbakan evleri” olarak  bilinen dava kapsamında Sara Netanyahu’nun ifadesini aldı.Haberde, dava kapsamında polisin ele geçirdiği yeni delillerin  ardından Sara Netanyahu’nun ifadeye çağrıldığı bildirildi.

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberinde ise polisin, Netanyahu’nun  eşini daha önce açılan davanın soruşturmasının devamı kapsamında sorguladığı  belirtildi.

Haberde, Sara Netanyahu’nun ailevi münasebetlerinde başbakanlığın özel  aşçılarını görevlendirdiği ve düzenlediği eğlence partilerinin masraflarını kamu  bütçesinden karşıladığı ileri sürüldü.

İFADE 2 SAAT SÜRDÜ

Gazetede ayrıca Netanyahu’nun babasının bakım masraflarını ve  İsrail’in kuzeyindeki Kaysariya kentindeki konutunun tadilat işlerini de  Netanyahu'nun liderliğini yaptığı Likud partisi üyelerinden bir aktiviste yüksek  ücret karşılığında yaptırarak tüm masraflarını kamu malından karşıladığı iddia  edildi.

Sara Netanyahu'nun ifadesi yaklaşık 2 saat sürdü.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşinin kamu mallarını kötüye  kullandığı gerekçesiyle İsrail basınında zaman zaman haberler yer alıyor.İsrail Başbakanı ile ilgili daha önce İsrail’de “denizaltı yolsuzluk  skandalı” olarak bilinen dava kapsamındaki soruşturma ise devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...