Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halep ölüyor

Düzenleyen:
Halep ölüyor

DÜNYA Haberleri

Suriye’de Beşar Esad rejimi ile Rusya ve İran destekli Şii teröristlerin yanı sıra PKK/PYD’li teröristlerin 15 Kasım’dan bu yana Halep kent merkezinin doğusunda muhaliflerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan saldırıları bütün şiddetiyle sürüyor.

Saldırılar, şehirdeki hastane ve okulları hizmet dışı bırakmakla kalmadı artık ilaç adına da her şey tükendi. Yaklaşık 300 bin sivilin yaşadığı bölgede, geçen cumartesi itibarıyla hizmet veren yalnızca 3 fırın kaldığı bildiriliyordu. İşte bu son 3 fırının da artık hizmet veremez hâle geldiği açıklandı. Bu fırınların da çalışamaması sebebiyle cumartesi gününden beri Haleplilerin ekmeğe hasret kaldıkları bildirildi. Öte yandan, Halep’teki dramı görüşmek üzere “acil” olarak toplanan Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında ise yine skandal sözler sarfedildi. Suriye’nin kanlı diktatörü Esad’a müdahaleyi ağızlarına bile almayan BM yetkilileri, yardımların ulaşması için Suriye yönetimine “yalvardıklarını” söyledi. BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O’Brien, BM Güvenlik Konseyi ve Suriye yönetimine çağrıda bulunarak, “Halep’in doğusunun devasa bir mezara dönüşmemesi, insanlık adına sivillerin korunması ve kuşatma altındaki kente erişim sağlanması için yalvarıyoruz” dedi. ABD’nin BM Daimî Temsilcisi Samantha Power ise, yeni hazırlanan Halep’te 10 günlük insani mola tasarısını yine Rusya’nın engelleyebileceğini belirterek, endişeli olduklarını dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...