Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Halep’te acıları dindirecek çabaları memnuniyetle karşılıyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Halep’te acıları dindirecek çabaları memnuniyetle karşılıyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, “Biz Suriye halkının özellikle de Halep’te yaşayanların acısını dindirecek bütün çabaları memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya heyetinin Suriyeli muhaliflerle görüştüğü yönündeki iddialara ilişkin, “Biz Suriye halkının özellikle de Halep’te yaşayanların acısını dindirecek bütün çabaları memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

Toner, günlük basın toplantısında, Suriye’deki iç savaşla ilgili soruları cevapladı.

Toplantıda Toner’e Rusya ve Suriyeli muhaliflerin görüştüğüne yönelik iddiaları teyit edip edemeyeceği soruldu. Toner, görüşmeleri teyit edemeyeceğini belirterek sorunun cevabının Rusya ve Suriyeli muhalifler tarafından verilmesi gerektiğini söyledi.

Suriye’de çözüme yönelik çabaları desteklediklerini ifade eden Toner, “Biz Suriye halkının özellikle de Halep’te yaşayanların acısını dindirecek bütün çabaları memnuniyetle karşılıyoruz. Biz Türk, Rus, Suudi, Katar, Avrupalı müttefiklerimiz ve Suriyeli muhaliflerle yakın ilişki içerisinde olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Kerry ve Lavrov Roma’da görüşecek

Toner, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’yla Roma’da görüşeceğini de bildirdi.

Roma’da düzenlenecek “Akdeniz Müzakereleri” toplantısına İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in de katılacağı hatırlatılarak iki bakanın görüşüp görüşmeyeceği sorusuna Toner, Zarif ve Kerry arasında bir görüşme olacağına yönelik bilgisinin olmadığı yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...