Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'de yolcu uçakları 15 dakikada bir konum bildirecek

Düzenleyen:
Çin'de yolcu uçakları 15 dakikada bir konum bildirecek

DÜNYA Haberleri

Çin'de sivil havacılığı daha güvenli hale getirmek için yolcu uçaklarından daha sık konum bildirmeleri talep edildi.

Beijing Times gazetesinin Çin Sivil Havacılık İdaresi kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, tüm yolcu uçaklarından her 15 dakikada bir konum göndermeleri talep edildi.

Çin, 2020’ye kadar sivil uçakların yaptığı tüm sefer, iniş ve kalkış hareketlerini etkin bir şekilde gözetlemeyi amaçlıyor. Ülke, bu yolla kurulacak veri tabanı sisteminin fikri mülkiyet haklarını, 2025 yılına kadar tescil ettirmeyi planlıyor.

Çin'deki yolcu uçakları, rota bilgilerine göre konumlarını ilgili havacılık birimlerine gönderiyor. Ancak yeni düzenleme ile konum bildirme sisteminin daha sağlıklı işletilmesi öngörülüyor.

Pekin-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayollarına ait MH370 sayılı Boing-777 tipi yolcu uçağı ile 8 Mart 2014’te iletişim kesilmişti. 227 yolcu ve 12 mürettebatı taşıyan uçak, yaklaşık 2 buçuk yıl süren aramalara rağmen bulunamamıştı. Kazadan sonra 160 ülke, uçakların radyo frekanslarını uydu takibi için açık tutma kararı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...