HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Slovenya'dan Avusturya'ya 'Türkiye' tepkisi

Slovenya'dan Avusturya'ya 'Türkiye' tepkisi
Slovenya, Mülteci Akını, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Avusturya'nın Türkiye'yle müzakerelerin sonlandırılması talebine Slovenya'dan tepki geldi: Türkleri ikna etmeliyiz...

Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, Avusturyalı mevkidaşı Sebastian Kurz'un Türkiye'nin AB'ye giriş müzakerelerinin sonlandırılması yönündeki talebini 'tam olarak anlayamadığını' belirterek, "Kurz’un bu tutumu ile tamamen yalnız olduğunu" söyledi.

Erjavec, Avusturya’nın Kleinen Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Kurz’un Türkiye’nin AB'ye giriş müzakerelerinin sonlandırılması yönündeki talebini eleştirdi.

Kurz’un bu tutumu ile tamamen yalnız olduğunu ifade eden Erjavec, "Biz şuna tam anlamı ile kaniyiz, Türk meslektaşlarımızı diyaloğun sürdürülmesine ikna etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

'İNSANLARI DURDURAMAYIZ'

Erjavec, sığınmacı anlaşmasına da değinerek, "Biz sınır güvenliği için hangi önlemi alırsak alalım, yeni bir sığınmacı akını durumunda, bu insanları durduramayız" diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa için önemli bir bölgesel aktör olduğunu belirten Erjavec, "Suriye’de ve Irak'ta istikrarın yeniden tesis edilebilmesi ve DAEŞ'e karşı yürütülen mücadelede Türkiye ciddi bir rol oynuyor, bu konumda olan bir ülkeye kapıları bu kadar kolay kapatamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...