HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mark Toner'den Esad'a tepki

Düzenleyen: /
Mark Toner'den Esad'a tepki
Mark Toner, Abd, Esad, Halep, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya ve Esed rejiminin Halep'te sivillere yönelik saldırılarına tepki göstererek, "Eğer Halep'i alarak bu işi halledeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar." dedi.

Toner, günlük basın toplantısında Suriye'de yaşanan iç savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye'de çözümün siyasi yollarla gerçekleşeceğini belirten Toner, "ABD, Suriye'de savaşın diplomatik yollarla çözüme kavuşacağını düşünüyor. Rusya ve rejim eğer Halep'i alarak bu işi halledeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar." açıklamasını yaptı. Toner, Halep'te bir Rus hastanesinin muhalifler tarafından bombalandığı ve iki Rus doktorun öldüğü iddialarına da değindi. İddiaları doğrulayamayacağını dile getiren Toner, konuya ilişkin bir bilgisi olmadığını söyledi. Söz konusu hastanenin koordinatlarının muhaliflere ABD tarafından verildiği iddialarına da sert tepki gösteren Toner, "Kesinlikle doğruyu yansıtmıyor, asla böyle bir bilgi paylaşmayız." ifadesini kullandı.

- "Bu dolandırıcılardan alınan vizeyle ABD'ye giriş olmadı"

Sözcü Toner, bir soru üzerine Gana'da ABD vizesi sağladığı bildirilen sahte büyükelçilik hakkında da açıklamada bulundu. Gana'da ABD bayrağı ve ABD Başkanı Barack Obama'nın portresinin asılı olduğu binadan alınan vizelerle ülkesine giriş yapılmadığını aktaran Toner, "Bu dolandırıcılardan alınan vizeyle ABD'ye giriş olmadı çünkü ABD vizesini taklit etmek çok zordur. Güvenlik derecesi yüksek bir belgedir ve birkaç farklı derecede güvenlik önlemleri alınarak bu tür girişimlerin önüne geçilmiştir." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...