HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AB'den Brexit anlaşması için tarih

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB'den Brexit anlaşması için tarih
Ab, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) sürecini AB adına yürüten başmüzakereci Michel Barnier, İngiltere-AB arasındaki çıkış anlaşmasının Ekim 2018'e kadar tamamlanması gerektiğini söyledi.

Barnier, Brexit ile ilgili gelişmelere ilişkin Brüksel'de basın toplantısı düzenledi.

Başmüzakereci Barnier, Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesinin işletilmesiyle başlayacak İngiltere-AB arasındaki çıkış müzakerelerinde, AB tarafında görev yapacak 30 kişilik bir ekibin oluşturulduğunu söyleyerek, 50. maddenin işletilmesine ilişkin, "AB bunun için hazır. Ne ilişki istediklerini söylemeleri Britanyalılara, Britanya ile gelecekteki ilişkilerini belirlemek de 27 üyeye kalmış. Bu çalışma, hukuki açıdan karmaşık ve siyasi açıdan hassas olurken, halklarımız ile ekonomilerimiz için de önemli sonuçlar doğuracak." diye konuştu.

Barnier, Brexit sürecinin kısa olacağını belirterek, "Asıl müzakereler döneminin iki yıldan kısa süreceği açık. İki yıl içerisinde ilk başta, AB Konseyi'ninn yönetmeliği hazırlaması ve müzakereleri onaylaması olacak. Sonrasında anlaşma tabii ki Konsey ve Avrupa Parlamentosu tarafından da onaylanmalı. En son olarak da İngiltere'nin anlaşmayı onaylaması gerekli. Tüm bunların hepsi iki yıllık süreçte gerçekleşecek. Her şey hesaba katıldığında, müzakereler 18 aydan kısa sürecek." ifadelerini kullandı.

İngiltere çıkışı ertelemek istemiyor

Bu arada Barnier'in açıklamalarını takiben İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada da, ada yönetiminin Brexit müzakerelerini 2 yıllık süreçten daha sonraya bırakmak istemediği vurgulandı. Açıklamada, "Çıkış sürecini uzatmak istemediğimiz konusunda açık olduk. AB'den çıkışta pürüzsüz ve düzgün bir geçişin sağlanmasında hükümet kendinden emin." ifadesi kullanıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...