BM eski Genel Sekreteri Annan'dan Myanmar çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM eski Genel Sekreteri Annan'dan Myanmar çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM eski Genel Sekreteri Annan, Myanmar'da sivillerin haklarına saygı duyulması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri ve Rohingyalar Danışma Komisyonu Başkanı Kofi Annan, Myanmar ordusunu sivil haklarına saygı duymaları konusunda uyardı.

Myanmar'a Rohingyalara (Arakanlı Müslüman) karşı işlenen insan hakları ihlallerini araştırmak üzere gelen Annan, düzenlediği basın toplantısında, Arakanlılara yönelik artan şiddet olayları ve etnik temizlik konusunda, orduya sivil toplumun haklarına saygı duyma çağrısında bulundu.

Arakan eyaletinde 9 Ekim'de sınır karakollarına saldırılar düzenlenmiş, 13'ü güvenlik görevlisi olmak üzere, 29 kişi ölmüştü. Saldırıların ardından bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk edilmiş, operasyon başlatılmıştı.

Rohingya dayanışma grupları, operasyonların başlamasından bu yana eyalette 400 Arakanlı Müslümanın öldüğünü belirtirken, Myanmar hükümeti ölü sayısının 86 olduğunu savunuyor.

Sınır karakollarının bulunduğu Maungdaw ve Yathay Taung kasabalarında nüfusun çoğunluğunu BM tarafından dünyada en fazla zulüm gören topluluk olarak tanımlanan Arakan Müslümanları (Rohingyalar) oluşturuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...