Rusya yine veto etti, Haleplilere son darbeyi de ABD indirdi

Düzenleyen:
Rusya yine veto etti, Haleplilere son darbeyi de ABD indirdi

DÜNYA Haberleri

Rusya, Halep'e insani mola tasarısını engelleyerek, "Katliama devam" dedi. ABD de, Halep'in son ümidi olan Cenevre görüşmelerinden çekildi ve yüz binlerce kişiyi Esad'ın önüne attı

Halep'te 30 kilometrekarelik alanda mahsur kalan ve gece gündüz Rusya ile Esad'ın bomba yağdırdığı, İran destekli Şii teröristler ile PYD'li teröristlerin acımasızca katletmeye devam ettiği 300 bin insan için artık bütün ümitler tükendi. Halep için ilk acı haber BM'den geldi. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde insani yardım ulaştırılması için 7 günlük ateşkes öngören tasarı yine Rusya ve Çin'in vetosu ile karşılaştı. Vetoya Batılı ülkelerden tepkiler geldi. İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, "BM bir sınavda daha başarısız oldu. Dünya ve Suriye halkı, Rusya'nın Suriye'de işlenen korkunç suçlara katkısı ve rejime olan desteğini asla unutmayacak" dedi. 

ABD CENEVRE’DEN ÇEKİLDİ
Yüz binlerce Halepli için ikinci acı haber ise Cenevre'den geldi. ABD ile Rusya dün itibariyle Cenevre'de buluşup Halep'in kurtarılması için şartlarını masaya koyacaktı.  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD arasında Halep’le ilgili Cenevre'de yapılması planlanan toplantının ABD'nin katılmaması sebebiyle iptal olduğunu bildirdi. Lavrov, "ABD, Halep'le ilgili önerilerini, sundukları belgeleri geri çekti. Bu belge ise zaman kazanmak için hazırlanmış" dedi. Tasarıyı veto ederek Esad'a "Katliama devam" izni veren  Rusya'nın yanı sıra ABD de, görüşmelerden çekilerek yüz binlerce Müslümanı, Esad'ın önüne yem olarak attı.
Rusya yine veto etti, Haleplilere son darbeyi de ABD indirdi
Rus ve Esad uçakları dün yine Halep’e ölüm yağdırdı. Vurulan evlerden biri de Halebi ailesine aitti. Bombanın şiddeti ile her yer enkaza döndü. Ailenin 7 çocuğu kargaşada kayboldu. Anne Sabah Muhammed ağır yaralandı. Baba Ebi Muhammed Halebi, eşini bir tekerlekli sandalyeye koyarak sokak sokak doktor aramaya başladı. Hem baba hem de yaralı anne, aynı zamanda çocuklarının isimlerini bağırarak onları aradı. Ama çocuklar hiç ses vermedi. Bir süre sonra ağır yaralı annenin sesi de kesildi; son nefesini vermişti. Ne doktor bulabildiler ne de çocuklarını... “Ayakların üşümesin” diyerek eşine  ayakkabılarını giydirmeye çalışan acılı adam ise, hüngür hüngür ağlarken Putin ve Esad’a gönderdiği “ah”lar göğe yükseliyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...