'Halep’i alınca her şey bitmiş olmayacak'

Düzenleyen:
'Halep’i alınca her şey bitmiş olmayacak'

DÜNYA Haberleri

Dışişleri Sözcüsü Mark Toner, “Rusya ve Esad rejimi eğer Halep’i alarak bu işi halledeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

Suriye’de çözümün siyasi yollarla bulunması gerektiğini ifade eden ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Halep’in düşmesiyle savaşın sona ermeyeceğini söyledi. Toner, “ABD, Suriye’de savaşın diplomatik yollarla çözüme kavuşacağını düşünüyor. Rusya ve rejim eğer Halep’i alarak bu işi halledeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar” diye konuştu. 

RUSYA’YA TEPKİ
Toner, Halep’te bir Rus hastanesinin muhalifler tarafından bombalandığı ve iki Rus doktorun öldüğü iddialarına da değindi. İddiaları doğrulayamayacağını dile getiren Toner, konuya ilişkin bir bilgisi olmadığını söyledi. Söz konusu hastanenin koordinatlarının muhaliflere ABD tarafından verildiği iddialarına da sert tepki gösteren Toner, “Kesinlikle doğruyu yansıtmıyor, asla böyle bir bilgi paylaşmayız” ifadesini kullandı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de, “Halep’ten gelen haberler giderek kor-        kunçlaşıyor ve kentteki durum daha da kötüleşmeye devam ediyor. Çok sayıda masum insan hayatını kaybetmişken, hayatları risk altında olan hâlâ kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu çok sayıda insan var. Bu, Esad rejiminin ahlaksızlığının bir yansıması. Bu, Rusya ve İran’ın bataklığa daha fazla dahil olmalarını riske ederek bölgedeki etkilerini artırmaya yönelik çabalarını başarma hedefinin yansımasıdır” açıklamasını yaptı. 

Rusya ve Esad’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği bombalama kampanyasının Halep’in doğusunda yoğunlaştığına değinen Earnest, bunun zalimce ve yüz kızartıcı bir taktik olduğunu dile getirdi. Earnest, “Bu zalimce katliamın bir an önce sona ermesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...