HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Urumçi’nin gururu kapanmak üzere

Düzenleyen: /
Urumçi’nin gururu kapanmak üzere
Urumçi, Haber

DÜNYA Haberleri

Sincan Uygur Özerk bölgesinin başkenti Urumçi’de 2012 Eylül ayında Türk girişimciler tarafından açılan Türkiye Malları Erdaoqiao Ticaret Merkezi’nin, kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi.

Bölgedeki Türk ticaretinin gelişmesinde önemli rol oynayan merkeze, türlü bahanelerle el konulmak istendiği öğrenildi. Ticaret merkezinin Çinli yetkililer tarafından bürokratik engellerle çalışmasının engellenmek istendiği, sık sık yapılan ceza uygulamaları ile Türk girişimcileri “bıktırma politikası”nın uygulandığı ifade edildi. 117 dükkânın bulunduğu merkez, Çin’deki ilk ve tek Türk ticaret merkezi olarak hizmet veriyordu. 10 yıllık anlaşmaları olduğu halde çıkartılmaya çalışılan esnaf, Türk büyükelçiliği makamlarından konuya duyarlı olmasını isteyerek, “Türkiye’nin de temsil edildiği bir merkez olarak burayı ayakta tutmak hepimizin en büyük görevi olmalıdır” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...